Om oss

Vi erbjuder teckenspråkstolkar / dövblindtolkar / skrivtolkar med god kvalite.

Califf Coda AB är ett tolkföretag som erbjuder tolkning till döva och hörselskadade. Vi har funnits från 2005 och är verksamma över hela Sverige, men mestadels i Västra Götaland. Pernilla Califf som startade företaget har lång erfarenhet inom tolkning och har vuxit upp med döva föräldrar, vilket innebär att hon har goda kunskaper om dövkultur. Främst tolkar vi från och till talad svenska och svenskt teckenspråk. Men vi har även möjlighet att erbjuda tolkning från flertalet andra teckenspråk då vi har döva teckenspråkstolkar i företaget.

Alla våra anlitade tolkar är välutbildade och majoriteten är auktoriserade av Kammarkollegiet. Målet är att hela tolkgruppen ska ha grundläggande auktorisation. För att tolkarna ska bibehålla och utveckla sina kunskaper erbjuds de möjlighet till fortbildning.

Vi tolkar i många olika situationer, från möten med myndigheter till fortbildning på arbetsplatser och nöjesevenemang. Olika typer av evenemang är något vi brinner för, då vi kan vara med och bidra till att stora delar av samhället blir tillgängligt för så många som möjligt.

Rätt tolk på rätt plats är något som är viktigt för oss NI kan se vilka tolkar som jobbar hos oss på fliken tolkar, så om ni ha önskemål om specifik tolk så är det bara att skriva det i meddelande rutan i beställningsformuläret.

Några bilder under olika tolkuppdrag

Vi har utfört uppdrag åt många beställare med goda resultat.


Vi har avtal med:


0702-88 42 44


Hängestensvägen 74
421 67 Västra Frölunda


pernilla@califfcoda.se